Küldetésünk

Balaton-parti nemzetközi táborunknál aligha lehetne ideálisabb helyszínt találni zsidó fiatalok számára, hogy a belső növekedés útjára lépjenek, hisz már a megérkezés pillanatától megérezhetik a tábor egyedülálló, pozitív hangulatát.

Távol a külvilág zajától és a hétköznapi stressztől, a tábor időtartama alatt a gyerekeknek lehetőségük lesz felfedezni önmaguk rejtett értékeit, s ezen keresztül láthatnak majd jobban rá az őket körülölelő világra is.
A tábor tíz napja alatt rengeteg szabadidős program várja a résztvevőket, hogy akár új képességeket is felfedezhessenek önmagukban.

Mindenhez biztonságos és gondoskodó környezetet biztosítunk, így a táborozók könnyedén feltalálhatják magukat a közösségi létben és jó eséllyel életre szóló barátságokat köthetnek.

Hisszük, hogy minden gyermek önmagában egy teljes világ, végtelen belső lehetőséggel, ezért mi ahhoz szeretnénk hozzásegíteni őket, hogy e lehetőségek sikeresen kiteljesedhessenek. Ehhez feltétel nélküli támogatáson és odafigyelő szereteten át vezet az út.

Nálunk minden ifjú táborozó közelebb kerülhet a saját zsidóságához, hogy az büszkeséggel töltse el, és így identitása életének valóságos sarokkövévé válhasson.

A tábor szervezésében a Rebbe iránymutatása jelentette számunkra az inspirációt. Célunk, hogy az Ő példáját követve, feltétel nélküli szeretettel közeledjünk minden zsidó gyermek felé, aki belép táborunk kapuján.

Alapítónk

Balatoni táborunk része a nyári táborok egy különleges nemzetközi hálózatának, amelyet fél évszázada alapított a Lubavicsi Rebbe, Menachem Mendel Schneerson.

A Rebbe egy olyan biztonságos és gondoskodó  környezetet álmodott meg, amelyben a gyerekeket átjárja a zsidóság pozitív szellemisége. 

Táborvezetőink

Greenberg Levi rabbi az alaszkai Anchorage-ből, az Egyesült Államokból jött Budapestre. Nagyon szereti a zenét és a jó beszélgetéseket. Örömmel vegyíti a művészetet a tanulással és a mulatságot a bölcsességgel, hogy szórakoztató és izgalmas élményeket varázsoljon a gyerekek számára. Nagy izgalommal várja, hogy továbbra is tanítsa a BMC-diákokat arra, hogyan vigyenek fényt, jóságot és erkölcsösséget a világba. Szeretné, ha a gyerekek elsajátítanák a vezetés képességét, a közösségi felelősségérzetet és megtanulnának büszke zsidóknak lenni. Órái szórakoztatók, az ott szerzett örömteli felfedezések és párbeszédek mindig új izgalmakat rejtenek.

Greenberg Chaya rebecen a kanadai Montrealból származik. Sokéves tapasztalata van iskolai és gyermektábori programok szervezésében és az oktatásban. Kalandos tanítási karrierje során járt már Kanadában, az Egyesült Államokban, Svédországban, Oroszországban, Ukrajnában, Angliában és Panamában is. Izgatottan várja, hogy továbbra is megajándékozhassa az Alef Kids budapesti családját a szórakozás, az izgalom, a kreativitás és a zsidó büszkeség élményeivel. Foglalkozásai mindig valamilyen izgalmas és lenyűgöző újdonsággal várják a gyerekeket.

Bassman Tzemmy Chicagóban nőtt fel. Két éve költözött a feleségével, Sophieval Budapestre, hogy a CTeen nemzetközi zsidó tiniszervezetet vezesse. Tzemmy olyan barátságos és optimista természetű, hogy a tinik rögtön megszeretik! Nagyon várja, hogy arra lelkesítse és biztassa őket, hogy mélyedjenek el jobban a zsidóságukban és vigyék tovább azt nemzedékről nemzedékre.

Bassman Sophie az észak-karolinai Charlotte városában nőtt fel. Két éve költözött Budapestre a férjével, Tzemmy-vel, hogy a CTeen nemzetközi zsidó tiniszervezetet vezesse. Sophie nagyon fontosnak érzi a budapesti zsidó élet jövőjét és úgy gondolja, hogy a tiniknek kell ezt továbbvinniük! Mókás tevékenységek, beszélgetések és rengeteg más dolog segítségével szeretnék segíteni a magyar zsidó élet folytonosságát.

Helyszín

Nyári táborunk helyszíne egy Balaton-parti üdülőkomplexum, ahol a táborozók gyönyörű környezetben élvezhetik a szabadidős programokat a nyári napok alatt.

A balatonőszödi táborhely több mint egy éve szolgálja az Ukrajnából érkező zsidó menekülteket. A nyár folyamán táborozóink lehetőséget kapnak, hogy az ukrajnai gyerekekkel megismerkedjenek és segédkezzenek a menekültek ellátásában.

Táborunk vízparti elhelyezkedése tökéletes lehetőséget teremt evezéshez és úszáshoz, de a hatalmas területen számtalan szárazföldi sporttevékenység gyakorolható élvezettel!

Kültéri tanóráink és egyéb programok számára az árnyas fák közt felhúzott pavilonok biztosítanak inspiráló helyszínt.

A területen számos épület áll rendelkezésre, hogy a CKids és a CTeen táborozóit megfelelően elszállásolja: a CKids és a CTeen a korosztályok a tábor átellenes oldalain laknak, mindkét korcsoportban külön a fiúk és a lányok.

Étkezés

Hiszünk abban, hogy ép testben ép lélek lakozik.

Táborozóinknak ezért napi háromszor egészséges és változatos főétkezést kínálunk.

Helyszíni, jól felszerelt konyhánkban napi 3 kóser étkezésről gondoskodnak szakácsaink, ideértve a sábáti vacsorát és ebédet is. Ezen kívül a táborozók finom és egészséges harapnivalókból is választhatnak a nap folyamán. 

Kérjük, jelölje a jelentkezési lapon, ha gyermekének bármilyen ételallergiája vagy érzékenysége van. 

Csapatunk

Személyzetünk mind kivételes, magasan képzett, magyar és angol anyanyelvű személyekből áll, akik azért csatlakoztak csapatunkhoz, hogy visszaadhassanak mindabból a jóból, amit ők maguk a zsidóságtól kaptak.

Olyan emberekről van szó, akik akár az Alef Kidsben, akár a CTeenben madrichaként vagy egyéb vezető szerepben már hatalmas tapasztalatot szereztek.

A legnagyobb körültekintéssel választottuk ki őket, személyiségük, pozitív hozzáállásuk és a gyerekek iránti elkötelezettségük szerint.
Mindannyian megbízható és felelősségteljes fiatalok, akik azért csatlakoznak nagy számban ehhez a nyári programhoz, hogy minden részt vevő gyermek a lehető legtöbb figyelmet és törődést kapja a tábori tartózkodása alatt.